Slik renser du stekeovnen din

Slik renser du stekeovnen din

La oss være enig om en ting. Ingenting er mer irriterende med matlaging enn å måtte tilberede mat i en skitten og uhygienisk stekeovn. Ulempen er at det ikke er så lett å holde en stekeovn ren, eller å rengjøre den når den først er blitt skitten. Dette fordi den skitten som fester seg i

La oss være enig om en ting. Ingenting er mer irriterende med matlaging enn å måtte tilberede mat i en skitten og uhygienisk stekeovn.

Ulempen er at det ikke er så lett å holde en stekeovn ren, eller å rengjøre den når den først er blitt skitten. Dette fordi den skitten som fester seg i en stekeovn ofte er kommet dit ved bruk av høy varme og dermed sitter meget godt fast når ovnen er blitt kald.

Men det finnes håp. Også for den late delen av befolkningen. La oss se på noen metoder for rengjøring.

Legg aluminiumsfolie nederst i ovnen. Da slipper du unna mye av fettet som kan renne ned og samle seg der.

Et annet tips er å smøre saften av en sitron over smusset i ovnen. La det virke et par minutter før du skrubber med en skuresvamp. Dette skal visst være nærmest magisk ifølge lesere av Din Side.

Et annet kjerringråd er å strø bakepulver og ha på litt vann i bunn av stekeovnen når du nettopp har skrudd den av. Bakepulveret gjør at smuss løser seg og man kan skrape rester ut, sies det.

Det rådet som noen kjemi-eksperter fraråder, men som mange forbrukere elsker er «salmiakk-trikset». Det går ut på å sette en skål med salmiakk i varm ovn, skru av ovnen og vente til dagen etter. Da skal det bare være å tørke av skitten, påstår de som har prøvd. Ekspertene fraråder dette da salmiakk-gass kan forårsake irriterte luftveien hvis det innåndes. Ønsker man å prøve dette bør man i det minste holde seg litt unna ovnen mens rensingen pågår og lufte godt.

Det enkleste er kanskje å anskaffe seg en selvrensende stekeovn. Det kommer flere og flere slike ovner på markedet med mer og mer avanserte metoder for selvrensing. Du kan se selv på nettsiden ovn-test.no.

Med en ren ovn blir matl.agingen til en lek uavhengig om du har kjøpt den i butikken eller hos Yoolando

bidragsyter
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel