Safarireiser – et eventyr for den fotointeresserte

Safarireiser – et eventyr for den fotointeresserte

Det er mange som drømmer om å reise på safari, og etter hvert er det alt flere nordmenn som får opp øynene for at det er gjennomførbart å faktisk oppleve løver, elefanter og sebraer på savannen. For noen er det nok å knipse noen bilder med mobilen, men for andre er det å ta nydelige

Det er mange som drømmer om å reise på safari, og etter hvert er det alt flere nordmenn som får opp øynene for at det er gjennomførbart å faktisk oppleve løver, elefanter og sebraer på savannen. For noen er det nok å knipse noen bilder med mobilen, men for andre er det å ta nydelige bilder i løpet av turen like viktig som noe annet.

Det første tipset for å gjennomføre en vellykket safari med mange fotomuligheter, er å velge en profesjonell reisearrangør. Da er du sikret at du ikke trenger å bruke tid på å finne riktig reiserute, og du får mer tid sammen med dyrene. Aktører som safaritours.no kan sette sammen en komplett pakke, og tilpasse reisen også for fotoentusiaster.

Viktig utstyr er viktig, men det er også timing og tålmodighet

Det er selvfølgelig ikke feil å ta bilder med smarttelefonen på safari, og for mange er det sikkert også det beste alternativet. Husk at du skal oppleve så mye som mulig i løpet av tiden du har i Afrika, og ikke bare se ting gjennom en skjerm. Hvis du er over middels interessert i å ta gode bilder, velger du likevel å ta med deg litt mer fotoutstyr. Spesielt for å fange de litt mer sky dyrene på bilde, er det for eksempel greit å ha med et godt teleobjektiv. Samtidig trenger du også objektiver for landskapsbilder.

Erfarne guider vil selvfølgelig kunne hjelpe deg med å velge de tidspunkter som gir best bilder, men et generelt tips er å stå opp tidlig om morgenen. Da kan du både få med deg soloppgangen over savannene, og dessuten er det mer sannsynlig at du møter dyrene som hovedsakelig er aktive om natten og morgenen.

Til slutt er tålmodighet ekstremt viktig. Husk at det er snakk om ville dyr, de står ikke på utstilling og venter på å bli tatt bilde av.

 

Xara
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel