Rull musklene myke igjen

Rull musklene myke igjen

Uansett om man trener hardt eller ikke, så er det nesten umulig å unngå at man blir støl. Når musklene hypotrofier, eller vokser som det heter på godt norsk, så “rives” muskelfibrene over, for at det så kan bygges nye og sterkere muskler. Denne prosessen høres kanskje litt merkelig ut, men det er faktisk den som

Uansett om man trener hardt eller ikke, så er det nesten umulig å unngå at man blir støl. Når musklene hypotrofier, eller vokser som det heter på godt norsk, så “rives” muskelfibrene over, for at det så kan bygges nye og sterkere muskler. Denne prosessen høres kanskje litt merkelig ut, men det er faktisk den som gjør at du føler deg støl gjerne flere dager etter en hard trening. Selv om man både tøyer før og etter trening, er det veldig vanskelig å få strukket ut alle musklene i kroppen. Derfor er en foam roller redningen for mange med stiv nakke, rygg, lår, og hva det ellers måtte være.

Hvordan fungerer en foam roller?

En foam roller fungerer ved at man ruller musklene over den, nesten som en motsatt kjevle. Man bruker sin egen kroppsvekt sånn at man får maksimalt med press for å løsne musklene opp. For de aller fleste gjør det ganske vondt, inntil musklene begynner å slippe taket. Man kan egentlig sammenligne det litt med en sports- eller dypvevsmassasje, bare at i mange tilfeller er foam rolleren enda mere effektiv. Grunnen til dette er den simple årsak at man selv kjenner best hvor muskelen er spent. Foam rollers blir brukt av bodybuilders, hjemmeværende foreldre, yoga entusiaster, og den helt normale mosjonisten i treningssenteret. Noen mener at det ikke skal gjøre vondt når man ruller på foam rolleren, i mens andre mener at det er da effekten er størst. Det beste er kanskje å kjenne etter selv.

Foam rollers kan hjelpe alle, uansett om man er en crossfit utøver, eller bare en helt normal person med spenninger i musklene. 10 minutter på foam rolleren kan gjøre en enorm forskjell på kroppens mobilitet, og det er ingen stor hemmelighet at foam rollers er en god investering.

Er man på utkikk etter en billig og solid foam roller så kan du finne den her

Posts Carousel