Sengekjøp på budsjett

Sengekjøp på budsjett

Søvn er for mange av oss helt essensielt for å kunne ha en dag med masse overskudd. Sover man dårlig så kan det være vanskelig å prestere optimalt på jobb eller skole. God søvn starter i mange tilfeller med en god seng. Noen sover kanskje i den samme sengen i over 10 år, uten å

Søvn er for mange av oss helt essensielt for å kunne ha en dag med masse overskudd. Sover man dårlig så kan det være vanskelig å prestere optimalt på jobb eller skole. God søvn starter i mange tilfeller med en god seng. Noen sover kanskje i den samme sengen i over 10 år, uten å tenke så mye på om den blir slitt eller ikke. Men som det er med så mye annet, så holder heller ikke senger for evig. Fjærene i madrassen som demper for vekt og former seg etter kroppen blir slitt over årenes løp. Hvis man kjenner at man ikke ligger like godt som før, så bør man tenke på om sengen skal skiftes ut i nærmeste fremtid.

En rammemadrass er et fornuftig kjøp

En kontinentalseng er på mange måter sengenes svar på Rolls-Royce. De har ubestridt komfort ettersom at sengen består av 3 madrasser, men med uovertreffelig komfort følger det også en høy pris. For mange av oss er det kanskje ikke aktuelt å bruke flere titalls tusen på en seng. Derfor kan en rammemadrass passe bedre inn i budsjettet.

En rammemadrass er en seng som består av en madrass og tilhørende ben. Madrassen i en rammemadrass er typisk bygget opp av Pocket-fjærer som gir god demping og støtte til kroppen. En rammemadrass har heller ingen sengeramme noe som gjør at den tar minimalt med plass og er forholdsvis lett og flytte på. De fleste supplerer rammemadrassen med en overmadrass sånn at man får ekstra støtte og komfort, samtidig som at man beskytter rammemadrassen fra slitasje. Dessuten kan man vaske trekket til de fleste overmadrasser, noe som gjør det mer hygienisk.

De aller fleste rammemadrasser kan man få helt ned i størrelsesmålet 80×200 og opptil 180×200, noe som vil si at de både fås som enkeltsenger og som store dobbeltsenger. Les mer om det her.

Xara
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel